Srvátkový proteín

Kulturisti, powerlifteri, športovci  potrebujú veľké množstvo bielkovín. Denná dávka bielkovín môže byť dosiahnutá z rôznych zdrojov bielkovín. Svaly bez dostatočného množstva bielkovín a regenerácie neporastú.  Štúdie hovoria o tom že najoptimálnejšia voľba je srvátka. Ma lepšie regeneračne a vstrebatelné vlastnosti oproti iným zdrojom bielkovín.   Srvátka ma najvyššie uznanie medzi vedcami a športovcami na celom svete. Je vynikajúcim zdrojom esenciálnych aminokyselín . Sú to aminokyseliny, ktoré telo neprodukuje samo ale musí príjmať z potravy. Dokonca srvátkový protein WPC80 obsahuje aj veľké množstvo aminokyselín s rozvetveným reťazcom ako je leucin, izoleucin a valin. Vetvene aminokyseliny sú jedinečne z dôvodu že sú priamo prevedené do svalu a nie do pečene. Srvátka poskytuje dve tretiny celkového dopytu po bielkovinách, ktoré sú dôležite pre kulturistov, fitness a športovcov. Vhodné množstvo týchto aminokyselín v krvi zabezpečuje rast sily a hmoty. Ma dokonca antikatabolické účinky. Srvátkový protein je tiež bohatý na aminokyselinu Taurin, ktorá pomáha rozvíjať svaly na bunkovej úrovni.  Akonáhle srvátka obsahuje veľké množstvo Glutaminu tak množstvo všetkých aminokyselín stúpa takmer o 60 %. Glutamin taktiež zohrava velmi dôležitu úlohu v raste svalov. Môže byť v tele spotrebovana ako palivo alebo na výrobu proteinov a ďalších dôležitých zlúčenín aminokyselín. Nedávne štúdie ukázali, že glutamin chráni zníženie svaloviny. Len pár porcii srvátky denne udržiava zásoby glutamínu vo svaloch a zabraňuje ich kolapsu. Srvátkový protein absorbuje telo ľahšie ako iné typy proteínov. Biologické vlastnoti sú najlepšie v porovnaní s akýmkoľvek iným zdrojom bielkovín.

Výhody srvátkového proteínu:

-ľahko stráviteľný

-kvalitný nárast svalovej hmoty

-absorbcia

-obsahuje plné aminokyselinové spektrum

-obsah BCAA

-je získavaný z mlieka bez väčších úprav

-nízky obsah sacharidov a tukov

-skvelá cena

-bez lepku

Aminokyselinové spektrum:

Alanín, Arginín, kyselina Asparágová, Cysteín, kyselina Glutámová, Glycín, Histidín, Izoleucin, Leucín, Lyzín, Metionín, Fenyalanín, Prolín Serín, Treonín, Tryptofán, Tyrozín, Valín

Komentáre sú uzavreté.